24/07/2020
Dlaczego warto wybrać torby papierowe dla gastronomii?
Codzienny natłok obowiązków oraz coraz szybsze tempo życia sprawiają, że odsetek osób korzystających z usług cateringowych dynamicznie rośnie. Aby sprostać nowym wymaganiom rynku, restauracje oraz inne lokale gastronomiczne oferują jedzenie na wynos i z dostawą do domu.
Rozwijając taką usługę, należy podjąć decyzje, w co najlepiej zapakować przygotowane produkty, tak aby bezpiecznie trafiły do domów klientów. Rosnącą popularnością cieszą się papierowe torby o szerokim dnie, które łączą w sobie komfort, ekologię, a także oszczędność. Zapraszamy do zapoznania się z zaletami ich stosowania w restauracjach i cateringu.
Torby papierowe w restauracji – ekologiczne podejście
Stosowanie opakowań przyjaznych dla środowiska wynika przede wszystkim z potrzeby dbania o naszą planetę, ale również wpływa na to, jak klienci postrzegają markę Twojej restauracji lub firmy cateringowej. Współczesny świadomy konsument, zwraca uwagę na opakowanie zamawianych produktów. Z całą pewnością mile widziane będą torby papierowe, które nadają się do recyclingu oraz ponownego użycia.
Komfort i reklama w jednym
Cateringowe torby papierowe mają mocne papierowe uchwyty, dzięki czemu są wygodnym, mobilnym opakowaniem. Torby wykonane z białego lub brązowego papieru możemy spersonalizować Twoim logo, danymi kontaktowymi lub inną grafiką i w ten prosty sposób przemienić je w estetyczne narzędzie reklamowe.
Ekonomiczne rozwiązanie
Torby papierowe z papierowym uchwytem płaskim lub skręcanym, to ekonomiczne rozwiązanie dla każdego. Koszt takiego opakowania, jest stosunkowo niski, szczególnie w porównaniu do ilości ekspozycji Twojego logo, które zapewni. Dlatego jeśli cenisz sobie ekologiczne, a jednocześnie mniej kosztowne podejście – skorzystaj z możliwości, które omówiliśmy w tym artykule.